Een MVO-aanpak op maat met de Sustatool en gratis online workshops

Uitdagende tijden? Zonder meer.

Een goed onderbouwde MVO-strategie is meer dan ooit een troef. Om zoveel mogelijk organisaties te ondersteunen in duurzaam ondernemen organiseert MVO Vlaanderen gratis online workshops.

Via de Sustatool-methode leer je een duurzaamheidsbeleid op te maken dat je organisatie weerbaar en future proof maakt.

Start op jouw niveau

De workshops zijn ingedeeld op drie niveaus:

  1. beginner
  2. gevorderde
  3. en expert.

Ze begeleiden je doorheen de hele Sustatool én jouw persoonlijke uitdagingen op vlak van duurzaamheid. Doorheen alle workshops wordt een innovatiestrategie gebaseerd op design thinking.

Beginnen met de Sustatool

In de beginner workshop maken we je wegwijs in de Sustatool. We kijken naar de grootste uitdagingen en ambities volgens jou én je stakeholders.

We zoomen in op de belangrijkste duurzaamheidskaders, hoe jouw organisatie impact creëert en waar je sterktes en zwaktes liggen.

In deze workshop ligt de nadruk vooral op de eerste stap van de Sustatool: Analyse.

Een stap verder

In de gevorderde workshop focussen we op de volgende fase van de Sustatool en laten we je zien hoe je een gedragen duurzaamheidsvisie kan ontwikkelen.

We stellen prioriteiten en reiken verschillende methodes aan om te brainstormen rond acties en indicatoren en om hierover systemisch na te denken.

Deze workshop legt zich toe op de tweede en derde stap van de Sustatool: geef richting en concretiseer.

Expert

In de expertenworkshop zetten we je duurzaamheidsbeleid om in realiteit.

Hoe meet je je vooruitgang, hoe stuur je bij? We laten je zien hoe je gebruikmaakt van het Sustatool Dashboard en gaan dieper in op changemanagement, projectmanagement en duurzaamheidsrapportage.

Deze workshop gaat resoluut voor de vierde en vijfde stap van de Sustatool: voer uit en rapporteer.

Het resultaat

Het resultaat? Aan het einde van deze workshops heb je heel wat bagage opgebouwd, heb je een gedragen en innovatief duurzaamheidsbeleid op zak én tonnen inspiratie.

Schrijf je in en word ook Sustatool ondernemer!

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
12 oktober 2020
Terug naar boven
Terug naar boven