Nieuw: geredde groenten voor Antwerpse zoetekauwen
Liefhebbers van Belgische pralines kunnen sinds kort terecht bij Rekub, een non-profitorganisatie die de strijd tegen voedselverspilling wel heel aantrekkelijk maakt.
Rekub lanceerde eerder al enkele pop-uprestaurants en een app, maar hun nieuwste aanbieding doet het water in de mond lopen: pralines met een vulling van scheve groenten die anders verspild zouden worden.
Een derde van het voedsel dat wereldwijd geproduceerd wordt, wordt verspild. Daar wil Rekub een einde aan maken, te beginnen met Belgische groenten die op de afvalberg dreigen te belanden. Voor de vulling van hun pralines gebruiken ze groenten met “een hoek af”: ze hebben vlekjes, zijn krom, te groot of te klein. De groenten zijn afkomstig van lokale boeren. De chocolade zelf is biologisch en van gecontroleerde oorsprong.
Voor de ontwikkeling van de pralines werkte Rekub samen met Seppe Nobels en Dominique Persoone. Het resultaat is een combinatie van smaak, milieubewustzijn en lef.
De pralines zijn verkrijgbaar in een (gerecycled) doosje van 250 g. In elk doosjes zitten 24 pralines met 4 smaken: pastinaak, rode biet (vegan), wortel en pompoen.
Bestellingen kunnen worden afgehaald op twee locaties in Antwerpen.