Na de bouwsector en de tuinbouwsector, gingen in het voorjaar nog 10 andere sectoren van start met de opmaak van een MVO-paspoort, een project grotendeels gefinancieerd door het Europees Sociaal Fonds Vlaanderen. Vijf van deze nieuwe sectorpaspoorten worden opgesteld in samenwerking met UNIZO.
10 extra sectoren stellen MVO-paspoort op
Na de bouwsector en de tuinbouwsector, gaan nog 10 andere sectoren van start met de opmaak van een MVO-paspoort.
Een MVO-paspoort verzamelt de belangrijkste duurzame uitdagingen in de sector en koppelt deze aan een set van 15 à 20 GRI-indicatoren. De bedoeling hiervan is om de drempel naar een duurzaamheidsverslag – en hieraan gekoppelde strategie – voor bedrijven in de sector te verlagen.
Sectororganisaties en –opleidingsfondsen konden reageren op een oproep van het ESF Vlaanderen, die de projecten grotendeels subsidieert. Nadat eerder dit jaar de bouw- en tuinbouwsector mochten beginnen aan de opmaak van een MVO-paspoort, volgden onlangs nog 10 andere (sub)sectoren: print/media, confectie, beschutte en sociale werkplaatsen, fabrikanten van vleesproducten, aardappelbereiders en –verpakkers, houten bouwelementen, groenten en fruit, recuperatie, recreatie en betonindustrie.
De eerste MVO-sectorpaspoorten worden verwacht tegen mei 2014. Voor meer informatie kan u terecht bij uw deelnemende sectororganisatie/opleidingsfonds of bij het ESF Vlaanderen.