Labels en certificering
Een MVO-label maakt het mogelijk maatschappelijke verantwoordelijkheid op een meetbare manier te vertalen naar stakeholders.
Hoewel er enkele keurmerken bestaan (MVO Prestatieladder, SR10 norm, een geverifieerd GRI-duurzaamheidsverslag), blijft MVO een continu proces van verandering dat moeilijk te certificeren valt. Om die reden is ook ISO 26000 niet certificeerbaar.
Heel wat deelaspecten van MVO hebben wel labels, waaronder FSC, CO2 neutral, Max Havelaar of Fairtrade, Nordic Swan, Cradle to Cradle, ...
Behalve labels en certificaten, bestaan er ook MVO- of duurzamheidscharters waarbij bedrijven zich engageren om bepaalde MVO-doelstellingen te behalen.
Deze worden vaak geïntroduceerd en ondersteund vanuit sectorinitiatieven, bijvoorbeeld de zuivelsector en de audiovisuele sector. Ook de Voka - Kamers van Koophandel geven bedrijven al jaren de kans om in te tekenen op het Charter Duurzaam Ondernemen. Bedrijven die dit Charter ondertekenen en de hieraan gekoppelde initiatieven succesvol doorlopen, ontvangen eveneens een certificaat.
Meer over ConsumentenGerelateerde inhoud
-
Expertise
- EU ETS rapportage, monitoring en verificatie, allocaties ALC, BD
-
Hoe zet je de meest geavanceerde en toekomstgerichte productiebedrijven in België in de schijnwerpers? De Factory of the Future Awards vierden dit jaar hun tiende editie, en kozen voor deze jubileumeditie tien bedrijven uit die voor de allereerste keer de titel mochten ontvangen.
-
Wij werken op verschillende niveaus om de transitie naar een duurzame economie en samenleving te
Expertise Circulaire Economie; Biodiversiteit; Sociale en duurzame ondernemingen; Onderwijs; Good Governance; -
Verlening van diensten met name op het gebied van lassen, leidingwerk, elektriciteit, metaalbewer
-
SURA Impact is expert in duurzame subsidies, circulaire businessmodellen en non-financial reporti
Expertise SURA IMPACT is expert in duurzame subsidies, circualire businessmodellen en non-financial reporting. -
ik ben een nieuw bedrijf uit geel