bloempot van gerecycleerd plastic

Turning plastic into gold: de Plastiek Boetiek zoekt steun om plastics een nieuw leven te geven

Dat festivalweides er na enkele dagen vaak uitzien als een vuilnisbelt, is een publiek geheim. Elise en Teun willen daar met hun initiatief, Plastiek Boetiek, verandering in brengen. Hun idee? Met een caravan festivals afstruinen en plastic afval omtoveren tot nieuwe producten.

...Maar daarvoor hebben ze financiële steun nodig.

Op basis van de open source-plannen van Dave Hakkens en zijn initiatief Precious Plastic zullen de ondernemers verschillende machines bouwen die plastic ter plaatse kunnen verwerken tot een nuttig voorwerp. Die machines zullen ze verplaatsen van event naar event in hun “Caravan met een plan”. In de caravan zullen festivalgangers ook kunnen 'chillen' en de nieuwe plastic voorwerpen ontdekken.

Alle plastics zijn welkom: bekers, zakken, kapotte plastic voorwerpen … De plastics worden meteen gesorteerd, gereinigd en verwerkt. Ze belanden per soort in een shredder en worden daar vermalen tot kleine flakes. Daarna worden de plastic flakes gesmolten in verschillende mallen en matrijzen. Zodra ze afgekoeld zijn, worden de unieke, handgemaakte voorwerpen afgewerkt. Zo krijg je een sleutelhanger, beker, bord, draagtas, regenponcho of nog iets anders. Als het maar nuttig is. Voorwerpen kunnen ook gepersonaliseerd worden, een logo krijgen,...

Ambitieuze plannen dus, maar daar is uiteraard geld voor nodig. Hoe meer centen de initiatiefnemers kunnen ophalen, hoe meer mallen en matrijzen ze kunnen maken en hoe succesvoller hun project zal zijn. Ze willen natuurlijk snel groeien om zoveel mogelijk events te ondersteunen. Wie graag zelf de handen uit de mouwen steekt, kan zich opgeven om als vrijwilliger mee te werken aan het project.

Wil je dit innovatieve project steunen? Ga dan naar de crowdfundingpagina en steek de initiatiefnemers een hart onder de riem.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
2 mei 2019
Terug naar boven
Terug naar boven