The Foodture
Duurzaam inkopen als sleutel voor duurzame voedingsketens. We tonen inspirerende cases en praten met supermarkten, voedingsbedrijven en boeren.
16u00 - Voeding in de toekomst
Verwachtingen van een jonge boer (Sam Magnus, Groene Kring) en een jonge consument (Sabien Windels, Generation T - The Shift)
16u10 - Hoe maak je duurzaam inkopen waar in de praktijk?
Gert Engelen (Vredeseilanden)
16u30 - Inspirerende cases
- Special Fruit (Karel Bolckmans, Business Development Director)
- Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen (Philippe Appeltans, Algemeen Secretaris)
- Colruyt (Tony De Bock, Directeur productpromotie, aankoop groenten en fruit)
- Ardo (Bernard Haspeslagh, CEO)
- Ferrero
- ICA (Scandinavische supermarktketen) o.v.
Tussen de cases door gaan we in gesprek met onder andere Hendrik Vandamme (Voorzitter ABS), Guido Vanherpe (Voorzitter duurzaamheidsgroep FEVIA), Lily Deforce (Directeur Fairtrade Belgium) en Nicolas Bonnetot (Fresh Food Director Carrefour Belgium). Ann De Bie modereert het gesprek. En u kan ook meediscussiëren.
18u15 - The way forward
18u25 - Slot
Guy Gypens (Kaaitheater)
Jan De Smet bezingt tussendoor Belgische groenten en exotisch fruit.