Boer – burger – natuur, voor ons voedsel van morgen

Toegang tot gezond en duurzaam voedsel voor iedereen. Als dat nu hét uitgangspunt zou zijn bij het uitwerken van een landbouw- en voedselsysteem voor de toekomst…

Op woensdag 15 maart staat onze volgende (H)eerlijk Verbeeld-avond alweer op het programma!

Deze keer staat het thema "Boer, burger, natuur - Voor ons voedsel van morgen" centraal.

Toegang tot gezond en duurzaam voedsel voor iedereen. Als dat nu hét uitgangspunt zou zijn bij het uitwerken van een landbouw- en voedselsysteem voor de toekomst.
Een agro-ecologisch voedselsysteem vertrekt van die premisse: voedsel is een mensenrecht. Deze benadering staat in schril contrast met het huidige Europees (en ook Vlaams) landbouwbeleid dat nog steeds schaalvergroting en intensifiëring bevoordeelt en principes als het sluiten van kringlopen op bedrijfsniveau onderwaardeert. Benieuwd wat een agro-ecologische voedselproductie voor ons als burgers of consumenten betekent? Of voor onze boeren en boerinnen? Laat je inspireren door de beeldende verhalen en denk mee na over de rol die misschien ook jij zou kunnen spelen…

• Verbeelder: Tine Heyse (Gentse Schepen van Milieu, Klimaat en Wonen)
• Doener: Kurt Sannen (Boer & consultant bij @natuurboerderijbolhuis, Voorzitter BioForum Vlaanderen)
• Uitdager: Barbara Van Dyck

Gemodereerd door Hans Vandermaelen (Onderzoeker Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek)

In samenwerking met Voedsel Anders Vlaanderen en De Stadsacademie

 

Gratis voor iedereen!

Prijs

Gratis

Datum

15 maart 2023, 20:00 - 22:30

Locatie

Krookcafé
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent
België

Gerelateerde thema's

Duurzame keten

Organised by

(H)Eerlijk Verbeeld

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.