rapportage

Voorstelling Monitor Groene economie

25 februari 2021 11:00 tot 12:00

Om de duurzame transitie van onze economie in kaart te brengen, heeft het Vlaams Departement Omgeving voor de derde maal een Monitor Groene economie uitgewerkt.

De gebruikte indicatoren zijn gebaseerd op het Green Growth Monitoring Framework van de OESO en geven aan hoe onze economie vergroent.

Het departement stelt deze monitor voor tijdens een live online event op 25 februari om 11u. Bijwonen is gratis maar inschrijven is verplicht.

Tijdens de sessie zal ook professor Koen Schoors zijn licht laten schijnen over de vergroening van de Vlaamse economie.

Waarom?

Vlaanderen dankt zijn welvaart aan het goed ontwikkeld economisch weefsel: een combinatie van industrie, kennis, innovatie en ondernemerschap. Als kleine regio zijn we exportgericht en spelen we internationaal een niet onbelangrijke rol. Duurzaamheid en vergroening wordt in die internationale context echter steeds belangrijker.

Om onze prestaties op dat vlak in te schatten, meet deze Monitor Groene economie hoe productief onze economie omspringt met hulpbronnen. We kijken naar de evoluties, zoeken uit hoe de sectoren presteren en vergelijken Vlaanderen met de EU-lidstaten. Daarnaast brengen we ook in kaart in hoeverre Vlaanderen inzet op het nastreven van deze vergroening en daar al of niet de (economische) vruchten van plukt.

Prijs
gratis maar inschrijven is verplicht
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Departement Omgeving
Terug naar boven