campagnebeeld ceday

Masterclass - Integreer circulariteit in je productontwerp

12 mei 2021 9:00 tot 16:00

Deze masterclass reikt je inzichten, methodes en tools aan voor het ontwerp van circulaire producten.

Circulariteit integreren in het ontwerpproces van je product is niet vanzelfsprekend. De denkpatronen, methodes en tools uit het (nog) dominante lineaire model zijn niet altijd geschikt of optimaal. Bijkomende aspecten en aanpassingen dringen zich op. Het ontwerp van je product heeft een grote impact op de gehele levenscyclus en is een belangrijke hefboom om je circulaire ambities te realiseren.

Deze masterclass reikt je inzichten, methodes en tools aan die je toelaten om circulariteit in het gehele ontwerpproces te integreren. Zinvolle keuzes maken vroeg in het ontwerpproces van je product en bijhorende diensten, validatie van de keuzes die in de praktijk  werken, inschatten en rekening houden met de milieu-impact van bij de start, je product en dienst linken aan het beoogde verdienmodel en het ecosysteem waarin je product zal functioneren ,… dit zijn de uitdagingen waarvoor Sirris je wapent. Je leert dus welke aanpassingen in het ontwerpproces nodig zijn om circulaire producten en diensten te concretiseren.   

Als het voor je organisatie duidelijk is welk product of welke product-dienst-combinatie zein de markt wil zetten, maar de ontwerpstrategie of de validatie van het ontwerp is nog niet geheel helder, dan is deze masterclass zeker iets voor jou.

Deze masterclass geeft je

  • Inzicht in hoe het ontwerpproces de circulariteit van jouw product beïnvloedt en welke elementen jouw ontwerpstrategie bepalen.
  • Methodes en tools om de circulariteit en milieu-impact van jouw product in te schatten doorheen het ontwerpproces.
  • Inzicht in de creatie en het behoud van de waarde van je product over de levenscyclus, en bijhorende verdienmodellen.  
  • Inzicht in en methodes over hoe je de beslissingen kan nemen die levenscyclusimpact en economische waardecreatie combineren en optimaliseren.
  • Inzicht verschaffen in hoe je de risico’s van circulaire innovatie beheerst en reduceert, bijvoorbeeld de marktacceptatie.
  • Methodes om je product in een vroeg stadium te valideren bij de gebruiker.
  • Inzicht in hoe je je ontwerpproces beter geschikt maakt om circulaire producten te ontwerpen

Prijs

Bedrijven die in Vlaanderen gevestigd zijn, betalen dankzij de steun van VLAIO in het kader van het #industriepartnerschap project slechts 366 euro. De deelnameprijs voor deze masterclass bedraagt 1.220 euro voor bedrijven buiten Vlaanderen.

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Sirris
Terug naar boven