beeld Eco*Bouwforum VIBE

Eco*Bouwforum

29 april 2021 14:00 tot 16:30

Over milieuvriendelijk bouwen en renoveren doen een rist misverstanden de ronde. Zoals dat milieuvriendelijk bouwen duurder zou zijn dan traditioneel bouwen.

Hoog tijd voor een Eco*Bouwforum om deze misvatting de wereld uit te helpen. Pioniers uit het werkveld vertellen je graag meer over de mogelijkheden van hun budgetvriendelijke innovaties.

Het programma

14u-14u30: het CHARM-project - Anneleen Eelen (Zonnige Kempen)

Het Europese CHARM-project (Circular Housing Asset Renovation and Management) moet de afvalberg bij de renovatie en de nieuwbouw van sociale woningen beperken. Anneleen Eelen, algemeen directeur van Zonnige Kempen, deelt haar inzichten over de vertaalslag van circulair bouwen naar sociale huisvesting en renovatie.

14u30-15u: het Structurez-systeem - Eric Van de Heyning (WOODinc)

Geïnspireerd door de Japanse bouwmethodes verdeelt WOODinc het Structurez-houtbouwsysteem in België. Het motto van zaakvoerder Eric Van de Heyning is dat duurzaam bouwen niet duur hoeft te zijn. Geef toe: dit kunnen we niet missen.

15u-15u30: Gramitherm-grasisolatie - Pierre-David Poskin (Gramitherm)

De Waalse onderneming Gramitherm laat er geen gras over groeien. Letterlijk! Sales- en ontwikkelingsmanager Pierre-David Poskin vertelt ons meer over de kwaliteiten van de halfstijve grasisolatiepanelen van Belgische bodem.

15u30-16u: SAM, de Slimme Aanpasbare Module - Benjamin Eysermans (BAO Living)

SAM is dé beste vriend van BAO Living. Deze modulaire oplossing integreert alle toestellen en contactpunten in een modulaire unit. Het systeem is gemiddeld 30% goedkoper dan de traditionele installatietechnieken. Ideaal als je zoekt naar een betaalbare en milieuvriendelijke oplossing.

16u-16u30: van grond tot leembouw - Anton Maertens (BC Materials)

BC Materials zet grond van stadswerven om tot circulaire leembouwproducten. Je hoorde ongetwijfeld al over hun Brickette, Brusseleir en Kastar. Anton Maertens neemt ons mee van werf tot woning.

zoom
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
VIBE
Terug naar boven