Susfood lanceert oproep projecten duurzame voeding

In december van 2012 werd het ERA-net SUSFOOD opgestart dat de wetenschappelijke samenwerking tussen EU-lidstaten en geassocieerde staten op vlak van duurzame voedingssystemen wil versterken. SUSFOOD lanceert nu een eerste oproep voor onderzoeksprojectvoorstellen.
 

Door de wetenschappelijke samenwerking tussen EU-lidstaten en geassocieerde staten te versterken, wil het ERA-net SUSFOOD de doorstroming van wetenschappelijke kennis (onderzoek) mbt duurzame voedingssystemen verbeteren. Het ERA-net SUSFOOD omschrijft duurzaamheid in de voedingssector als een voedingssysteem dat voedselveiligheid ondersteunt en optimaal gebruik maakt van natuurlijke en humane bronnen, terwijl het de biodiversiteit en ecosystemen voor huidige en toekomstige generaties respecteert. Duurzame voeding is nutritioneel veilig, gezonde en betaalbaar.

Deze eerste oproep moet gezamenlijke Europese onderzoeksprojecten en ontwikkelingsactiviteiten opleveren in het domein van duurzame voedingsproductie en consumptie. Vlaamse bedrijven (KMO's en grote bedrijven) die samen met buitenlandse bedrijven en/of kennisinstellingen een O&O-project (Onderzoek & Ontwikkeling) willen uitvoeren, kunnen een projectvoorstel indienen bij het IWT.

Projecten in O&O en toegepast onderzoek blinken uit in innovatie en industriele relevantie. Ze betreffen een of meer van onderstaande onderwerpen:

  • valorisatie van grondstoffen, afval en nevenstromen
  • innovatie in voedingsverwerkende technologie: flexibele en innovatieve processen
  • het gedrag van de consument en de voedselkeuze aangaande duurzame voeding

Opmerking: Het is niet meer mogelijk een voorstel in te dienen. Een overzicht van ingediende projecten kunt u hier vinden.

Bron: nieuwindustrieelbeleid.be

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
20 februari 2013
Meer info
SUSFOOD
Terug naar boven
Terug naar boven