MVO-masterclasses: Zo veel meer dan een opleidingspakket!

Breng ondernemers bij elkaar en er ontstaan altijd opportuniteiten ... om iets bruikbaar bij te leren. Openheid voor maatschappelijke uitdagingen is een troef. 

Partnerschappen ...

Ecopuur leerde de BBL kennen op de opendeur weekends van de ecobouwers. Dit bedrijf, gespecialiseerd in duurzame energietechnieken, werd al vlug een structurele partner van de ecobouwers campagne. Vervolgens nam Ecopuur ook deel aan Energy Saving Pioneers, een coalitie van koplopers in energiebesparing, die gefaciliteerd wordt door de BBL. Later werd dit partnerschap ook de basis om een samenwerking te onderzoeken in het kader van het platform voor elektrische bedrijfswagens. Ecopuur heeft alleszins het aanbod van laadstations voor het opladen van elektrische wagens. De BBL werkt samen met 45 fleetowners om de meer dan 31 duizend bedrijfswagens die zij beheren te elektrificeren. Hoe het verhaal van deze samenwerking tussen de BBL en Ecopuur verder verloopt wordt verteld op de MVO-masterclass over partnerschappen voor people, planet en profit. 

... en andere MVO-masterclasses 

Naast deze masterclass biedt MVO Vlaanderen andere opleidingssessies aan, waar telkens aandacht is voor concrete cases en bedrijven die hun verhaal uit de doeken komen doen. Ze vormen keer op keer een bron van inspiratie en ervaringsuitwisseling. Dit is maar een greep van de cases die in de MVO-masterclasses aan bod komen:

  • het verhaal over hoe Interface zijn werknemers betrekt bij het opzetten en uitvoeren van een MVO-beleid, 
  • hoe je als ondernemer een MVO-businessplan kan schrijven leer je bijvoorbeeld door te luisteren naar het verhaal van Spadel,
  • de ervaringen van Van Bavel Business gifts kunnen je inspireren om je aankopen duurzaam te laten verlopen,
  • van o.a. Ikea kan je leren hoe je MVO op een correcte manier opneemt in je marketing en communicatie, 
  • en de aanpak van Gyproc kan je iets leren over hoe de circulaire economie in de praktijk wordt gebracht.

Het aanbod praktisch

MVO Vlaanderen richt dit opleidingspakket op intermediaire organisaties, zodat zij ervan kunnen gebruik maken om hun ledenbestanden te senbiliseren voor een diversiteit aan MVO-thema's. Intermediaire organisaties spelen namelijk een cruciale rol in de uitdaging om ondersteuning en vorming aan te bieden aan een ruimer doelpubliek dan de koplopers.  Met dit MVO-basisopleidingspakket wil MVO Vlaanderen de handschoen opnemen om het gros van het peloton van de ‘potentieel geïnteresseerden’ te bereiken die nieuwsgierig zijn naar hoe zij MVO in zijn diverse aspecten concreet binnen het eigen bedrijf of organisatie kunnen implementeren.   Je ontdekt dit aanbod via deze link op de website van MVO Vlaanderen.  Goed om weten: het MVO-basisopleidingsaanbod is gratis voor alle intermediaire organisaties.