maisgarens van Noosa

Innovative Starters Award 2020 voor garens van maïs

De Belgische start-up Noosa mag zich winnaar noemen van één van de drie Innovative Starters Awards 2020. Het ontwikkelt maïsvezels en -garens voor kledingproductie.

Aan de Award hangt een bedrag vast van €500.000 waarmee Noosa kan investeren, expertise opbouwen en hun innovatie klaar maken voor de markt.

Luidens de website van Noosa zijn de garens zacht en ademend, uiteraard van plantaardige oorsprong en biologisch afbreekbaar. Belangrijk ook: de aanpak van Noosa is cradle-to-cradle: de recycling van de vezels is in het productieproces geïntegreerd.

De jury was onder de indruk van Noosa vanwege "de paradigmashift die Noosa in de textielwereld wil bewerkstelligen en de ecologische impact van het project. Met gebundelde technische en commerciële competenties gaven de starters blijk van een evenwichtig business plan met het potentieel om in de toekomst de bestaande value chain stap per stap te integreren.”

De andere prijswinnaars waren:

  • Rockestate, een bedrijf dat banken en verzekeraars door middel van datascience helpt de woningen van hun klanten te evalueren
  •  en UWare, dat een onderwaterrobot ontwierp die voor allerlei onderwatertaken kan worden ingezet, zoals het in kaart brengen van ecologie.

De Innovative Starters Awards zijn een initiatief van Innoviris, het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie. De jaarlijkse awards hebben tot doel om ondernemers met innovatieve projecten op het vlak van onderzoek en ontwikkeling te stimuleren.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
15 februari 2021
Terug naar boven
Terug naar boven