De Potterij: voormalige wasserij wordt circulair stadslabo

de potterij

De stad Mechelen en OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) hebben grootse plannen aan de Hanswijkstraat in Mechelen. Een voormalige wasserij zal worden vervangen door een circulair stadslabo en ook de omliggende 4000 m² worden betrokken bij het project.

De Potterij is sindsdien al een klein centrum voor circulaire economie geworden, want het huisvest onder andere de Klusbib. Maar nu is de site geselecteerd voor een pilootproject in het ‘Terug in Omloop’-programma van het Team Vlaams Bouwmeester. De Potterij wordt een stadslabo dat zal werken rond afvalpreventie, deeleconomie en hergebruik. De toekomst van de site is circulair en deelbaar. De bedoeling is bovendien dat de locatie een bruisende plek wordt die jobkansen creëert. 

Ook het aangrenzende kantoorgebouw Huis Joosten maakt deel uit van het circulaire project. Er wordt gezocht naar een of meerdere kopers die willen meewerken. En de artistieke jongerenwerkplek H30, die zich aan de andere kant van De Potterij bevindt, blijft niet achterwege.

Een nieuw plein met stadsbalkon zal de drie plekken verbinden. Er staat de strategische locatie in Mechelen dus een ware metamorfose te wachten.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
2 september 2019
Terug naar boven
Terug naar boven