Climate Inclusion Project: onderzoek naar een eerlijk klimaatbeleid

campagnebeeld Climate Inclusion Project

De organisatie Arbeid & Milieu heeft gemerkt dat mensen nog vaak geloven dat klimaatmaatregelen negatieve gevolgen hebben voor onze welvaart en ons welzijn. Om een draagvlak te creëren bij alle lagen van de bevolking heeft ze daarom samen met enkele partners het Climate Inclusion Project opgericht. Dat wil mensen warm maken voor sociale en eerlijke klimaatmaatregelen. Want die zijn hoognodig...

Door het huidige economische systeem zullen mensen die het minst bijdragen aan de opwarming van de aarde het hardst getroffen worden door de gevolgen ervan. Eerlijke klimaatmaatregelen zullen net die sociale ongelijkheid wegwerken en hoeven dus zeker geen bedreiging te vormen voor onze welvaart. Het boek Klimaat en sociale rechtvaardigheid van denktank Minerva biedt op verschillende domeinen oplossingen voor een eerlijke klimaattransitie en is een belangrijke inspiratiebron voor dit project.

Arbeid & Milieu trekt het Climate Inclusion Project samen met kernpartners Transitienetwerk Middenveld, Greenpeace en de Klimaatcoalitie. Er zijn ook verschillende middenveldorganisaties bij betrokken. De organisaties bundelen hun krachten om aan te tonen dat een klimaatbeleid niet gelijkstaat aan sociale achteruitgang. Ze zullen bekijken hoe een eerlijk klimaatbeleid eruitziet en hoe we het in de praktijk kunnen uitvoeren.

Het project bestaat uit verschillende aspecten. Er is een blogpagina met verslagen over interessante projecten, verhalen rond eerlijk klimaatbeleid, boeiende studies,... Verder zijn er verschillende lezingen en debatten over het onderwerp.

Mensen die dat willen, kunnen zelf een lezing of debat organiseren, een focusgroep samenstellen of hun eigen case delen.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
15 oktober 2019
Terug naar boven
Terug naar boven