200 ondernemers bogen zich over ecosysteeminnovatie

Op 9 september verzamelden 200 ondernemers in Antwerpen voor een conferentie over ecosysteeminnovatie. Organisator Innotek wilde hiermee een nieuwe manier van ondernemen lanceren in het Vlaamse ondernemersklimaat.

"Ecosysteeminnovatie is innovatie vanuit een breder perspectief opgezet", legt managing director van Innotek Luc Peeters uit aan KMO-Insider. "Natuurlijk blijft het economische aspect essentieel, maar met deze systeemaanpak worden het ecologische en de aspecten maatschappelijk en individueel welzijn mee opgenomen.”

Andere quotes die te horen vielen tijdens de conferentie:

Julie Arts, Senior adviseur in veranderingsprocessen en leiderschap: “We evolueren van "EGO" denken naar "ECO" denken, waarbij we niet onszelf maar de hele maatschappij als uitgangspunt vooropstellen.”

Philippe Muyters, Vlaams minister: "Duurzaam ondernemen was vroeger nice to have, vandaag is het need to have.”

Deelnemer werkgroep Future First: "Bedrijven zullen steeds meer moeten inzien dat bij een systemische benadering met betrokkenheid van alle actoren een betere oplossing voor de meeste problemen kan worden gevonden, en dat er hierbij ook winstmodellen mogelijk zijn.”

(Secundaire) Thema
(Sociale) innovatie
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
22 september 2015
Meer info
Meer info
Terug naar boven
Terug naar boven