Netwerkdag: Vermijden van voedselverlies via bestekken cateringopdrachten
Je werkt in de overheid, onderwijs- of zorginstelling, en je schrijft bestekken uit voor cateringopdrachten. Hoe kan je door de clausules in je bestek voedselverlies vermijden? Wat formuleer je in het bestek over selectief inzamelen van keukenafval?
In 2015 zou ongeveer 57.000 ton voedsel in de cateringsector verloren gegaan zijn. Het betreft de catering aan bedrijven en industrie, onderwijs, overheid en non-profit en zorginstellingen. De verliezen ontstaan tijdens de bewaring (voorraadbeheer), de bereiding van maaltijden, maar ook tijdens de consumptie (bv. bordresten). Een groot deel van de voedselverliezen verdwijnt in het restafval met een laagwaardige valorisatie tot gevolg.
Je wordt uitgenodigd om met open vizier mee na te denken over de opmaak van bestekken voor cateringopdrachten. En welke rol kan je zelf, vanuit je sector of domein, opnemen in dit verhaal?
Doel van de dag is het uitwisselen van ervaringen met het uitschrijven van cateringopdrachten. Daarbij is tijd voorzien voor kennismaking tussen aankopers en aanbieders van catering. Tijdens netwerkmomenten kan men tips en goede voorbeelden van clausules in bestekken voor cateringopdrachten uitwisselen.
Het gedetailleerde programma vind je hier.
Onderaan de pagina kan je je inschrijven.