Persoon werkt op laptop en belt met gsm in een boomhut in groene omgeving

Handleiding Bouwen met FSC-hout

FSC België bracht de handleiding Bouwen met FSC® hout uit. Deze publicatie geeft informatie en tips op maat voor professionals actief in de bouwsector en opdrachtgevers. Van beleid over ontwerp tot bij de oplevering.

Rein Vanlishout, voorzitter van FSC België, schrijft in de handleiding: “De bouwsector legt duidelijk en bewust steeds meer een accent op duurzaam bouwen. Bijgevolg groeit ook het besef en belang van een verantwoorde grondstoffenkeuze. Hout is hierbij als enige hernieuwbare grondstof een gemakkelijke en dankbare keuze.”

“Door de ruime inspanningen van bosbeheerders en houtbedrijven zijn steeds meer hout en hout- producten beschikbaar met het FSC® label. Dit maakt het steeds makkelijker voor de bouwsector om volop de kaart van FSC® gecertificeerd hout te trekken.”

Bundeling kennis en ervaringen

Met deze handleiding wil FSC België opdrachtgevers, ontwerpers en uitvoerders ondersteunen bij hun verantwoorde keuze en bij de praktische opvolging ervan. Ze bundelden daarom kennis en ervaringen, boordevol praktische en relevante informatie over het gebruik van FSC® gecertificeerde houtproducten. Er komen bouwprojecten aan bod die de verschillende fases doorliepen. Aan het eind van ieder hoofdstuk staat een compacte samenvattende checklist, waarin de gehaaste lezer snel de kerninformatie per bouwfase kan terugvinden.