webinars - 'Talks for Change'

Campagnebeeld Talks for Change
07 september 2021 19:30 tot 21:0014 september 2021 19:30 tot 21:0021 september 2021 19:30 tot 21:0028 september 2021 19:30 tot 21:00

In september verzamelt Oxfam elke dinsdagavond om half acht online voor “Talks for Change”, vier razend interessante webinars over klimaatrechtvaardigheid.

Om de opwarming van de aarde te beperken, moeten we beslissingen nemen, en snel! Op de volgende VN-klimaatconferentie (COP26) in november moeten de zaken in beweging raken.

Maar waar zullen de politici het in Glasgow over hebben? Wat zijn de grote uitdagingen?

Schrijf je (gratis) in en kom te weten wat het verband is tussen de klimaatcrisis en gender, leer alles over koolstofongelijkheid en klimaatfinanciering en kom te weten hoe bedrijven het beter kunnen doen.

Wat is het programma?

De klimaatcrisis en klimaatrechtvaardigheid

Dit webinar zoomt in op de grootste oorzaken van de klimaatcrisis en bekijkt de huidige situatie. Welk perspectief biedt klimaatrechtvaardigheid ons?
Datum: dinsdag 7 september.

COP26 voor dummies

De COP26 staat voor de deur, maar wat is deze Conference of the Parties? Hoe verloopt zo’n klimaatconferentie, wat ging er aan vooraf en heeft het allemaal wel nut?
Datum: 14 september.

Klimaat en mensenrechten

De klimaatcrisis zorgt voor wereldwijde schendingen van mensenrechten, maar er zijn ook alternatieven zoals eerlijke handel en zorgplicht.
Datum: 21 september.

Klimaat en genderrechtvaardigheid

Vrouwen en meisjes hebben wereldwijd het meest te lijden onder de klimaatcrisis. Ben je benieuwd hoe dat komt en wat we hieraan kunnen doen? Er komt ook ook een activiste uit Burkina Faso aan het woord.
Datum: 28 september.

Praktische details

  • Je kunt je inschrijven voor alle Talks for Change, of voor één of meerdere naar keuze.
  • Wanneer is het? Elke dinsdagavond in september van 19.30 tot 21.00 uur.
  • Waar? Online op Zoom! Je ontvangt de link per e-mail de dag voor het evenement.
  • In welke taal? In het Nederlands en het Frans met simultaanvertaling naar de andere taal.
Prijs
gratis maar inschrijven is verplicht
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Oxfam
Terug naar boven