luchtaanzicht stad

Postgraduaat Mens- en milieuvriendelijk bouwen en wonen - 2021-2022

28 september 2021 13:15 tot 21 juni 2022 21:30

Onze samenleving is in volle transitie en staat voor heel wat uitdagingen om onze planeet leefbaar en gezond te houden. De ontwikkeling en uitbouw van duurzame en inclusieve gebouwen, wijken, steden en gemeenten is daarbij een uitdagende opdracht voor zowel bouwprofessionals, ontwerpers als beleidsmakers.

Vanuit diverse, interdisciplinaire invalshoeken geeft het Postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen jou de handvaten om mee na te denken over deze boeiende opdracht en de transitie mee vorm te geven.

Doelstellingen

  • De opleiding neemt je mee doorheen alle facetten om een mens- en milieuvriendelijk project te ontwerpen, bouwen, beheren en evalueren.
  • De opleiding daagt je uit om holistisch en kritisch na te denken over de gebouwde en niet-gebouwde woon-, werk- en leefomgeving.
  • Je krijgt multidisciplinaire inzichten. Naast bouwtechnische en ecologische, komen ook sociale en economische topics aan bod.
  • Het docententeam bestaat uit zowel academici als professionals. Zij baseren hun lessen op de recentste onderzoeksbevindingen en ontwikkelingen. Praktische kennis doe je op via diverse plaats- en werfbezoeken, demo’s, workshops en praktijkoefeningen.
  • Je verrijkt je kennis op verschillende niveaus. Zowel het concrete gebouw, de ruimtelijke ontwikkeling en de omgeving, als het ruimer kader van duurzame ontwikkeling komen aan bod.
  • Je raakt vertrouwd met de verwevenheid van een bouw- en woonproject met de gebruikte materialen, de fysieke omgeving, alsook het sociaal speelveld waarin het zich bevindt. Je ondervindt hoe belangrijk de maatschappelijke functie van een gebouw is en hoe het in interactie staat met de gebruikers ervan.
  • Je ontwikkelt een brede integrale visie op een duurzaam ontwerp, zonder daarbij oog te verliezen voor de uitvoeringsdetails en de meet- en beheersystemen van duurzame gebouwen.
  • Je verruimt je netwerk tijdens de opleiding door interactie met de deelnemers en docenten die actief zijn in diverse sectoren.

Schrijf online in vóór 21/09/2021

Prijs
€3.360,00
KU Leuven Technologiecampus Gent
Gebroeders De Smetstraat 1
9000 Gent
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Postuniversitair Centrum KU Leuven in samenwerking met VIBE vzw, de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen en de Faculteit Architectuur van de KU Leuven.
Terug naar boven