campagnebeeld ceday

Businessmodellen & Technologie in de Circulaire Economie

25 februari 2021 16:00 tot 18:30

Dit online event bekijkt hoe technologie, gekoppeld aan het juiste businessmodel, de katalysator kan zijn voor een nieuw denken en handelen in de circulaire economie.

De voorbije decennia is de technologische revolutie in een ongelooflijke stroomversnelling terechtgekomen. Draadloos internet, smartphones en virtuele videoconferenties zijn maar enkele professionele tools die daar een voorbeeld van zijn. Alles wijst erop dat het tempo van verandering alleen maar zal toenemen. “We zullen in de 21e eeuw geen 100 jaar technologische vooruitgang meemaken, maar eerder zowat 20.000 jaar”, volgens Ray Kurzweil, een van de grote technologische denkers van onze tijd.

Daarnaast heeft de technologische revolutie ook te kampen met neveneffecten. Een toenemende druk op energiebronnen, materialen en de ecologie in het algemeen zorgt voor een onhoudbare situatie. De politiek roept op alle niveaus op tot actie en pompt miljarden in innovatieprogramma’s om welvaart los te koppelen van energie- en materiaalverbruik.

Ook bedrijven moeten innoveren en streven naar een circulaire werking. Maar hoe pak je dat aan, met je volledige organisatie?

De uitdagingen zijn dus groot. Gelukkig schuilen er in de nieuwe technologische ontwikkelingen ook enorme mogelijkheden om anders om te gaan met goederen. Sleutelwoorden zijn: block chain, datamining, artifical intelligence, the internet of things en voorspellende analyses. Gekoppeld aan het juiste businessmodel gericht op asset-sharing, verdienstelijking, het sluiten van kringlopen en collaboratieve eco-systemen, zijn deze nieuwe technologieën onze beste kans om welvaart te creëren binnen de grenzen van de draagkracht van de aarde.

 

Prijs
Leden: €20 - niet-leden: €40 telkens excl. BTW
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Leuven Mindgate
Terug naar boven